dijous, 14 de març del 2013

PARLANT CLAR, COM SEMPRE



No tothom al Moviment Cívic d'Espanya i catalans està en contra que es pugui fer una consulta per demanar a la ciutadania què en pensa sobre la separació de Catalunya de la resta d'Espanya. És lògic i natural que sigui així, perquè som una associació plural, oberta i transversal que aplega gent de diferents ideologies, partits, creences i voluntats.
N'hi ha que aposten pel federalisme, altres pel model autonòmic actual amb més o menys modificacions i també els qui creuen en un estat centralista amb la desaparició de les comunitats autònomes.
El que sí que ens uneix a tots, si més no aquesta és la nostra carta de presentació sempre. és l'amor a Catalunya i al conjunt d'Espanya, la defensa de tot allò que ens uneix en tots els àmbits de la vida institucional, pública i privada, el benefici comú i la defensa d'uns valors que són del tot necessari per a una bona convivència, progrés i cohesió social: la tolerància i el respecte, la transparència i la lleialtat, el compromís i la legalitat. A uns ens agradarà més o menys el marc legal que tenim, pensarem d'una determinada manera en temes concrets de política econòmica, educativa o energètica, però el que sí que tenim clar és que tot en positiu suma i que el respecte, acceptació i encaix harmoniós d'aquesta pluralitat, des de el diàleg, l'acord, l'entesa i la lleialtat és allò que ens cal.
Per això, en valorar la proposta del PSC  a la cambra autonòmica catalana, recordant  que va ser rebutjada majoritàriament al Congrés fa pocs dies, pensem que cal tenir en compte, no només el contingut i el fons de la mateixa, sinó també el moment actual, el procés de ruptura que vol imposar en Mas i altres i la profunda deslleialtat, irresponsabilitat i negativitat de mesures anteriors o en paral·lel a aquesta proposta que, no és tan asèptica com ens volen vendre ni es por abstreure la nostra valoració del context polític actual.
EN DEFENSA DEL QUE CREIEM MILLOR PER CATALUNYA I EL CONJUNT D’ESPANYA: NO VOLEM CAP PROCÉS DE RUPTURA, NO VOLEM CAP DERIVA SEPARATISTA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada